Pillanat, töltés alatt...

 
https://minervaezoteria.hu/wp-content/uploads/2020/02/szaturnusz_plútó_minerva_ezotéria.jpg

Koronavírus, brexit, erdőtüzek vagy a Pegasus airlines katasztrófája – mindenhol történik valami a világban. Nem csak nagy volumenű dolgokra gondolok, hisz hétköznapi szinten is mindenkit bemozdítottak a szaturnuszi és plútói energiák. Január 12-én volt egzakt a két bolygó együttállása. Jelenleg a Szaturnusz távolodik a törpebolygótól és bakból a vízöntő  felé tart, ám pár hónapon belül retrográd (hátráló) mozgásba vált és újra közeledni kezd hozzá, hogy ismét egymásba forrjanak. Közben szép lassan halad a Jupiter is feléjük a Marssal karöltve. Ők négyen márciusban állnak össze és fejtik ki együttes hatásukat ránk, az anyagi világban élőkre.

Amint fent, úgy lent – mondja az asztrológia. Ha az univerzumban egymásnak feszülnek az egymással ellentétes energiák, az ugyanúgy jelenik meg a földi világban, tehát rengeteg feszültséggel kell számolnunk abban az időszakban, míg ezek az energiák el nem távolodnak egymástól.

Március közepén áll össze a kvartett: a Szaturnusz hozza a keménységet, a merevséget, miközben alázatból és precizitásból vizsgáztat, a Plútó mindenáron transzformációt követel azokban az élethelyzetekben, amelyek nem tarthatók fent tovább régi mivoltukban, tehát lerombolja a régi rendszereket, hogy új épülhessen a helyükre. A Jupiter az egyetlen jóakaró lehetne a csoportban, aki az igazságosságot, a bőséget, nagylelkűséget, a kiterjedést, a nagy ajándékokat és szerencsét jelképezi, aki felnagyítja a dolgokat. Ez persze ebben az energiamezőben sokkal inkább azt jelezheti, hogy a problémák nőhetnek nagyra a fejünk fölött, ha nem foglalkozunk velük.

Előfordulhat, hogy a bolhából is elefántot csinálunk, hogy lesznek helyzetek amelyektől jobban megijedünk, mint kellene vagy ellenkezőleg, túlságosan elbizakodottak leszünk valamilyen szituációban.

A trió mellé megérkezik végül a Mars, a maga erőszakos, tettrekész, harcos energiájával. Ezek a vehemens, reformer energiák képeződnek le a Földön és az ízelítő januári események után márciusban még makacsabbul fognak kényszeríteni mindenkit a változásra és arra, hogy dolgozzon önmagán, a saját maga és a világ szintjén. 

Szomorú hírekkel indul az év

2020 első hónapjában csőstül érkeztek a rossz hírek természeti katasztrófákról, repülőgép szerencsétlenségekről, váratlan halálesetekről. Az ausztrál erdőtüzek, a mexikói vulkánkitörés, a brexit, a spanyolországi ítéletidő és tüntetések, a Pegasus airlines szerencsétlensége, Gesztesi Károly és Kobe Bryant váratlan halála, Norbi saját munkáját porba döntő felelőtlen kijelentése, most a koronavírus és még sorolhatnám a végtelenségig, hisz minden napra jutott valami. Hétköznapi szintre hozva az eseményeket látható, hogy hosszú évek óta tartó kapcsolatok mennek tönkre amiatt, mert a felek nem hajlandók megújulni, új alapokra helyezni az életüket (Plútó), emberek veszítik el munkájukat az alázat (Szaturnusz) vagy épp a változtatás hiánya miatt, másoknál súlyos betegségeket diagnosztizálnak vagy egy járvány kényszeríti őket térdre annak érdekében, hogy felülvizsgálják életüket. Egy kedves ismerősöm vesekővel indította a januárt (Szaturnusz → kövesedés), egy másik elköltözött a feleségétől, a harmadik épphogy megtalálta élete szerelmét, daganatot találtak a testében (Jupiter → sejtburjánzás). Egy barátunk gerinc és szívbillentyű problémákkal került kórházba, felesége ezzel egyidőben elveszítette az édesanyját, mások lelki mélységeket élnek át, félnek kockáztatni, félnek az anyagi veszteségektől, attól, hogy nem képesek elérni az álmaikat, félnek változtatni a hozzáállásukon (Plútó).

Menjünk elébe a problémának

Pedig nem kötelező rosszul megélni ezeket az energiákat, sőt! Ha meglovagolnánk őket, ha rálépnénk végre a változás útjára, jóra fordíthatnánk az univerzális energiákat nem csak hétköznapi, hanem globális szinten is. Én például életemben először kimentem a tengerpartra takarítani, mert úgy éreztem, olyasvalamit kell tennem, amihez eddig nem volt bátorságom vagy egyszerűen nem éreztem rá késztetést. Összeszedtem majdnem az összes műanyagot, amit a tenger kidobott magából a január közepén jött ítéletidőben. Ezzel egyidőben a kölyökkutyám tartja a legnagyobb tükröt felém, aki megmutatja, mennyire türelmetlen vagyok, hogy maximalizmust és gyors fejlődést várok el tőle minden helyzetben és észre sem veszem, hogy még csak 3 hónapja érkezett ebbe az apró testbe. A férjem érzi, hogy nem megy a régi munkája úgy, ahogy eddig. Komoly pénzeket veszített el januárban, ízületi fájdalmai vannak a teste különböző részein (Szaturnusz → ízületi fájdalmak), ezért elhatározta, hogy lezárja a múltat és továbblép egy még ismeretlen, ám izgalmasnak ígérkező terepre. Édesanyám több évnyi trafikos szenvedés után végre komoly munkahelyi változás felé kacsingat és ezek csak a saját családomon belül tapasztalt, apróbb változások. 

Nem gondolom, hogy félnünk kellene a 2020-as évtől. Lehet, hogy lesznek drámai fordulatok, amelyekre nem számítunk, lehet, hogy jönnek a szokásosnál keményebb feladatok, de ha felkészülten várjuk őket, beleállunk a harcba és elfogadjuk, hogy minden a lélekfejlődésünket szolgálja, nem eshet bajunk. Minél inkább átadjuk magunkat a sodrásnak, annál kevesebb teher nehezedik ránk. Hagynunk kell, hogy vigyenek a hullámok és ott sodorjanak partra, ahol helyünk és dolgunk van. Igenis meg lehet javítani a párkapcsolatokat azzal, ha mindkét fél hajlandó rálépni a változás útjára, ha nem egymást hibáztatják, ha elengedik az elvárásaikat, ha megtanulnak egymás nyelvén kommunikálni. A betegségek tanítanak, felül kell vizsgálni, miért alakul ki egy ízületi gyulladás vagy egy vesekő, meg kell érteni, mi váltja ki a sejtburjánzást, miért esünk bele a kirúgás csapdájába vagy miért kerülünk vészhelyzetbe egy repülőúton. Mindenkinek új, stabilabb alapokra kell helyeznie az életét 2020-ban, erről fog szólni ez az év. 

Tóth Brigitta - Minerva Ezotéria

https://minervaezoteria.hu/wp-content/uploads/2020/01/minervaezoteria_logo-640x134.png

TÓTH BRIGITTA karmaasztrológus oldala

www.minervaezoteria.hu |  Asztrológia, Számmisztika, Tarot kártya, Személyes konzultáció